ITALIË OP TAFEL


Italiaans Eten en Praten bij La Cucina di DonatellaITALIAANS PRATEN EN ITALIAANS KOKEN

Door het leren van een taal, leer je een land veel beter kennen. En over Italië gesproken, wat is nog beter om dit aan een eettafel te doen?
De Italianen zijn wereldberoemd door hun gastvrijheid en er moet ook een reden zijn waarom de Italiaanse Keuken als één van de beste in de wereld wordt beschouwd. Alleen koken om te eten is niet de Italiaanse manier. Een groot deel van onze cultuur is wat we noemen: “convivio  of convivialità”. Dit houdt in dat goed eten mensen bij elkaar brengt in een aangename atmosfeer van acceptatie en vertrouwen. Uitwisselen van ideeën en de dagelijkse dingen die mensen bezighouden.
Speciaal voor diegenen die graag een kijkje willen nemen in de Italiaanse Keuken, heb ik een Italiaans conversatiecursus bedacht gecombineerd met een kookworkshop Italiaans. Een leuke manier om Italië nóg beter te leren kennen en je spreekvaardigheid te verbeteren!
In mijn HuisKamerRestaurant “La Cucina di Donatellate Enkhuizen, gaan we een culinaire Giro d’Italia  (ronde van Italië) maken. We bereiden een verrukkelijke 4-gangen menu met gerechten die komen uit verschillende Italiaanse regio’s. Daarna gaan we samen aan tafel om te genieten van deze heerlijke maaltijd met bijpassende wijnen. Een echte espresso en een glaasje ijskoude zelfgemaakte limoncello (citroenenlikeur) zijn de perfecte afsluiter van deze unique eetervaring. Uiteraard tijdens deze combicursus wordt uitsluitend Italiaans gesproken.

Dus wilt u lekker koken en tafelen op zijn Italiaans? Schrijf maar in op deze bijzondere conversatiecursus en zet Italië ook op uw bord!

INFORMATIE

Algemeen : Minimaal aantal deelnemers is 4 en maximaal aantal is 8. Als je zelf een groep kan samenstellen van tenminste 4 personen, dan is elke datum in overleg mogelijk.

Locatie : Enkhuizen

Tijden :  van 15.30 tot rond 21.30 uur.

Prijs 75,-  euro p.p.  incl. BTW voor een taal -kookles van ong. 5 uur met een vier-gangen Italiaans menu inclusief huiswijn, overige dranken (aperitivo, espresso en liqueur), geprint receptuur om mee te nemen en gebruik van schort van La Cucina di Donatella.
Tenslotte, de afwas doe ik wel!

Inschrijven taal – kookcursus : om in te schrijven neem contact met mij (Donatella) op.