DOCENT

Chi ben comincia è a metà dell’opera.

Mi presento…Even voorstellen. Mijn naam is Donatella De Finis, ik ben Italiaanse en in 2013 genaturaliseerd tot Nederlander. Zoals ik altijd zeg: Italië is mijn moederland en Nederland mijn vaderland.
In 2002 ben ik hier in Nederland gekomen voor liefde. Ja, ik volg altijd mijn hart, in alles! 😉
In Italië heb ik aan de Universiteit van Salento Vreemde Talen, Economie en Bedrijfskunde gestudeerd en ben vervolgens werkzaam geweest in diversen administratieve functies.
Toen ik eind 2002 naar Nederland kwam en de Nederlands taal nog niet sprak, twijfelde ik over mijn werk hier. Na een sabbatical jaar, de gedachte “waarom niet doen wat ik echt wil en leuk vind!”, heeft mij uiteindelijk aangemoedigd om naar mijn passies te kijken voor een antwoord. Koken en mijn moedertaal Italiaans, zijn mijn directe keuze geweest.
In januari 2004 ben ik, zoals ik het noemt, met mijn “eenvrouwzaak” begonnen: Rent The Italian. Het is een concept en zoals de naam al suggereert, het brengt je in direct contact met Italië, “Il Bel Paese” en haar cultuur. De taal speelt hierbij uiteraard een belangrijke rol.
Met bijna 20 jaar ervaring als docent en freelance vertaler/tolk, bied ik via Corso Italiano diversen diensten voor particulieren en bedrijven aan: Italiaanse taalcursussen/taaltrainingen, vertalingen/tolken en Virtual Assistent.

Een taalcursus bij mij is echt een stukje Italië in Nederland want je leert Italiaans met een èchte Italiaanse en, zoals in Italië wordt gezegd: “Chi ben comincia è a metà dell’opera” ofwel een goed begin is het halve werk
Neem gerust contact met mij op voor een oplossing op maat.

A presto,
Donatella