DOCENT

Qualunque petto amor d’Italia accende. – Giacomo Leopardi

Mi presento…Even voorstellen. Mijn naam is Donatella De Finis, ik ben Italiaanse en in 2013 genaturaliseerd tot Nederlander. Zoals ik altijd zeg: Italië is mijn moederland en Nederland mijn vaderland.

In 2002 ben ik hier in Nederland gekomen voor liefde. Ja, ik volg altijd mijn hart, in alles! 😉

In Italië heb ik aan de Universiteit van Salento Vreemde Talen, Economie en Bedrijfskunde gestudeerd en ben vervolgens werkzaam geweest in diversen administratieve functies.
Toen ik in 2002 naar Nederland kwam en de Nederlands taal nog niet sprak, twijfelde ik over mijn werk hier. De stelling van mijn man “doe wat je echt wil en leuk vind!”, heeft mij aangemoedigd om naar mijn passies te kijken voor een antwoord. Koken en mijn taal, Italiaans, zijn mijn directe keuze geweest.

In 2004 ben ik, zoals ik het noemt, met mijn “eenvrouwzaak” begonnen: Rent The Italian. Het is een concept en zoals de naam al suggereert, het brengt u in direct contact met Italië: met name de Italiaanse taal en het Italiaanse eten. Mensen in contact brengen met mijn land “Il Bel Paese” en haar cultuur, geef mij echt plezier en voldoening.

Al ruim 15 jaar werk ik als freelance vertaler en tolk en geef taallessen. Een taalcursus bij mij is echt een stukje Italië in West-Friesland: je leert Italiaans met een èchte Italiaanse.
Sinds 2013 ben ik tevens docent Italiaans bij de SeniorenSchool en CursusPlein in Enkhuizen.

Naast deze activiteit geef ik ook kookworkshops in mijn HuisKamerRestaurant La Cucina di Donatella en kook ook bij mensen thuis als privèkok.

Tenslotte of u een particulier of bedrijf bent, bij CORSO ITALIANO bent u aan het juiste adres voor alles op het gebied van Italiaans taalcursussen, vertalingen en tolken. Neem gerust contact met mij op voor een oplossing op maat.

A presto!
Donatella De Finis