DOCENT

Chi ben comincia è a metà dell’opera.

Mi presento…Even voorstellen. Mijn naam is Donatella De Finis, ik ben Italiaanse en in 2013 genaturaliseerd tot Nederlander. Zoals ik altijd zeg: Italië is mijn moederland en Nederland mijn vaderland.
In 2002 ben ik hier in Nederland gekomen voor liefde. Ja, ik volg altijd mijn hart, in alles! 😉
In Italië heb ik aan de Universiteit van Salento Vreemde Talen, Economie en Bedrijfskunde gestudeerd en ben vervolgens werkzaam geweest in diversen administratieve functies.
Toen ik eind 2002 naar Nederland kwam en de Nederlands taal nog niet sprak, twijfelde ik over mijn werk hier. Na een sabbatical jaar, de gedachte “waarom niet doen wat ik echt wil en leuk vind!”, heeft mij uiteindelijk aangemoedigd om naar mijn passies te kijken voor een antwoord. Koken en mijn moedertaal Italiaans, zijn mijn directe keuze geweest.
In januari 2004 ben ik, zoals ik het noemt, met mijn “eenvrouwzaak” begonnen: Rent The Italian. Het is een concept en zoals de naam al suggereert, het brengt u in direct contact met Italië, “Il Bel Paese” en haar cultuur: met name de Italiaanse taal met Corso Italiano en het Italiaanse eten met La Cucina di Donatella. Dit alles doe ik met alle plezier en geeft mij grote voldoening.
Al ruim 18 jaar werk ik als freelance vertaler en tolk en geef taallessen. Van 2013 tot 2019 was ik ook docent Italiaans bij de SeniorenSchool en CursusPlein in Enkhuizen.

Tenslotte of u een particulier of bedrijf bent, bij Corso Italiano bent u aan het juiste adres voor alles op het gebied van Italiaans taalcursussen, vertalingen en tolken. Neem gerust contact met mij op voor een oplossing op maat. Een taalcursus bij mij is echt een stukje Italië in Nederland want je leert Italiaans met een èchte Italiaanse en, zoals men zegt: “Chi ben comincia è a metà dell’opera (een goed begin is het halve werk)!

A presto,
Donatella